Spelstrategier

Genom tiderna har det funnits många spelare som funderat över hur man ska lyckas vinna i roulette, eller åtminstone maximera chanserna till vinst.

Resultatet har blivit flera olika spelstrategier som används mer eller mindre av världens alla roulettespelare med varierat resultat. Det finns nämligen inget sätt att besegra banken, men spelstrategier kan eventuellt hjälpa spelare i rätt riktning.

Om de olika satsningsstrategierna som Martingalesystemet

Martingalesystemet

Ett av de mest kända spelsystemen är Martingalesystemet. Det går ut på att spelaren hela tiden dubblar sin insats vid förlust. På så sätt vinner man alltid tillbaka alla pengar man satsat tidigare.

Detta system används mest av de som satsar på de enkla chanserna.

Nackdelen med det här systemet är att summan snabbt blir enorm även om man börjar spela på en låg nivå. Säg att du spelar på rött för insatsen 2 kronor och förlorar och sen fortsätter du att spela på rött 8 gånger till och förlorar. Då ser din insatstrappa ut såhär: 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512. På dessa nio rundor har du då förlorat summan av alla dessa insatser, vilket ger en förlust på totalt 1022 kronor.

Med detta system kan du därför snabbt förlora allt spelkapital så att du inte kan fortsätta satsandet, eller så slår du i bordets insatstak.

En variant av detta system innebär att du dubblar insatsen och även lägger till ytterligare en grundinsats. Om vi utgår från föregående exempel skulle satsningstrappan vid förlust då se ut såhär: 2, 6, 14 osv.

Använder du denna variant av Martingalesystemet som kallas för Grand Martingale får du högre vinst än när du använder det traditionella Martingalesystemet. Självklart med nackdelen att pengarna försvinner fortare och att du slår i insatstaket snabbare om du förlorar.

En roulettespelare vid namn Charles Wells använde Martingalesystemet och lyckades så bra att casinot trodde att han fuskade.

Gagnante marche-systemet

Spelstrategin Gagnante marche-systemet går ut på att spelaren väljer att satsa på samma sak som kom upp senast. Idéen är att det kommer komma upp samma sak flera gånger. Så om udda nummer kommer upp så lägger man insatsen på udda nummer nästa spel. Blir det fler udda nummer i rad tjänar spelaren gott om pengar, men inträffar det inte så blir det förlust i längden. Det gäller alltså att ha tur.

En del spelare väljer också att kombinera flera spelstrategier med varandra i roulette, exempelvis en kombination av Gagnante marche-systemet och Martingalesystemet.

Kombinera spelstrategier

Det är inte ovanligt att roulettespelare använder en kombination av spelstrategier när de planerar sitt satsande. Det går till exempel bra att kombinera de ovan nämnda systemen Martingale och Gagnante marche-systemet.

Glöm dock inte bort att det inte finns någon spelstrategi som ger garanterad vinst. Roulette är ett spel som avgörs av slumpen även om spelstrategierna kan vara en inspiration och hjälp i satsandet.