Insatser och utdelningar

Vid ett roulettebord finns möjligheten att satsa på mer än bara en enstaka färg eller ett nummer. Totalt har bordet nio olika möjliga satsningar som kan göras varav sex av dem klassas som inside bets och tre för outside bets. Det är fullt möjligt att satsa på flera spel samtidigt och generellt gäller att du alltid får behålla din satsning vid vinst. Om oddsen betalar 20 gånger pengarna så är det alltså exklusive din vinst. Du vinner satsning x oddsen + satsning. De franska orden som står inom parantes är vad satsningen heter på franska och engelska.

Läs om olika insatser och vad du vinner om du träffar rätt

Enkelnummer

Det här är en vanlig satsning att göra. Satsningen placeras på linjen mellan två angränsande nummer på duken. Det är alltså fullt möjligt att använda dig av alla linjer som finns på bordet och som angränsar till två olika nummer. Har du favoritnumret 5 så kan du alltså placera satsningen på linjen så du har två spelade nummer så som 2-5, 4-5, 5-6 och 5-8. Om något av numren skulle få kulan på sig vinner du 17 gånger din insats. (á cheval samt split bet)

Rad

När du spelar roulette kan du satsa dina pengar på en hel rad. Det här görs genom att markerna placeras ute i kanten och illustrerar då de tre numren som ligger i följd på samma nivå som satsningen. Om något av de här tre numren skulle vinna så kommer du få 11 gånger din insats i vinst. (transversale plein eller sreet bet/trio bet)

Rad med nollan

Om du vill spela med nollan lägger du din satsning i linjekorsningen vid 1-2 eller 2-3. Detta kommer att ge dig raden 1-2-0 eller 2-3-0. Vinsten vid den här satsningen är likvärdig med ovanstående radsatsning och betalar ut 11 gånger pengarna. (transversale plein avec zéro eller zero street bet)

Hörn

Med den här satsningen har du fyra nummer med i din tänkta placering av kulan. Genom att placera din satsning i korsningen mellan fyra nummer, rakt på linjen, gör du ett så kallat hörnbet och du kommer att få åtta gånger din insats om du skulle vinna. (carré eller corner bet)

Hörn med nolla

Det här här precis som tidigare bets med nollan inblandat, samma som grundformationen fast med nollan inkluderad. Här placerar du satsningen i den yttre linjekorsningen som också berör siffran noll. Vinsten är densamma, nämligen 8 gånger pengarna. (carré avec zero eller zero corner bet)

Dubbelrad

OM du vill spela sex nummer samtidigt så gör du som du gjorde när du spelade en hel rad med den skillnaden att du placerar dina pengar på den yttre linjekorsningen mellan två rader och får således sex nummer med i satsningen. Den här betalar 5 gånger insatsen om du skulle vinna. (sixain eller line bet)

Dussin

Det finns som tidigare nämnt rutor runt om spelplanen som också är möjliga att använda vid olika satsningar. Dussin är en sådan satsning där du kan placera dina marker ute i tre olika rutor som finns möjliga. De här illustrerar 12 nummer per ruta vilket ger de tre olika alternativen 1-12, 13-24 och 25-36. Skulle något av de 12 numren komma upp som du har satsat på kommer du vinna två gånger insatsen. (douzaine eller dozen bet)

Kolonn

Det finns rutor längst ner under kolumnerna med siffror vilka illustrerar alla numren i den kolumnen ovanför. Du spelar alltså med 12 nummer totalt som har två nummer emellan. 1-4-7-… och så vidare. Satsningen ger två gånger pengarna vid vinst. (colonne eller column bet)

De enkla chanserna

Längst ute på duken finns det ett par rutor som illustrerar sex stycken fält. Insatserna här kommer att betala tillbaka jämna pengar. Du vinner alltså det du satsar. Fälten är RED och BLACK, det vill säga du spelar på färgerna som kulan hamnar på, antingen den ena eller den andra. ODD är udda nummer, EVEN är jämna nummer, LOW är alla nummer under 18 ner till 1 och high är alla nummer upp till 36 från 19. Beroende på vilket casino som du spelar vid så gäller olika regler för de olika nollorna. Vissa kan faktiskt betala tillbaka halva insatsen medan andra tar allt till banken. Kontrollera vad som gäller innan du börjar spela. (les chanses simple eller the outside bets).

En reaktion på “Insatser och utdelningar

  1. Pingback: roulettecenter.se | On Gambling Directory

Kommentarer inaktiverade.