NETELLER

Det finns idag flera företag som erbjuder så kallade E-plånbokslösningar och företaget NETELLER är ett av dem.

Hur du använder Netellers e-plånbok och vilka för och nackdelar som finns

Säkra betalningar

En av de främsta fördelarna med att använda NETELLERs e-plånbok är den höga säkerheten. Du slipper inte bara lämna ut konto- och bankuppgifter till spelbolaget genom att överföra pengar från e-plånboken, du kan också känna dig trygg med att pengarna i plånboken är i säkerhet.

NETELLER använder flera olika säkerhetssystem som 128 bitars kryptering och övervakning av transaktioner. De är också auktoriserade av brittiska Financial Services Authority som granskar aktörer på finansmarknaden.

Så länge företaget inte går i konkurs kan du också känna dig säker på att pengarna alltid finns tillgängliga för uttag eftersom de förvaras på säkra bankkonton.

Fördelar

Som spelare finns det flera fördelar med att skaffa en e-plånbok. Förutom att transaktionerna till och från spelbolag är säkra så kan du enkelt hålla reda på dina spelkostnader. Många spelbolag erbjuder dessutom bonusar till de som sätter in pengar via e-plånböcker. Europa Casino ger sina kunder hela 10% i insättningsbonus om de sätter in pengar från NETELLERs virtuella plånbok.

Skaffa en e-plånbok hos NETELLER

Det är både enkelt och smidigt att skaffa en e-plånbok hos NETELLER. Du surfar in på deras sida och registrerar dig gratis genom att fylla i dina personuppgifter. När detta är gjort kan du sätta igång och använda tjänsten direkt. Tänk dock på att du inte kommer kunna ta ut några pengar förrän du bekräftat ditt konto.

NET+ heter betalkortet från NETELLER

Kontokortet NET+

Till din e-plånbok kan du skaffa ett kontokort som är kopplat till ditt e-plånbokskonto. Med detta kort kan du både ta ut pengar i bankomater och betala i butiker. Detta kort kallas för NET+ och är gratis att skaffa och att betala i butiker med. Tänk dock på att det kostar att ta ut pengar i bankomater.

Bekräfta kontot

Ytterligare en säkerhetsåtgärd mot bedrägeri som NETELLER tillämpar är att användare måste bekräfta sitt konto innan pengar kan tas ut från kontot. För att bekräfta kontot måste man styrka sin identitet på något sätt. Svenska användare kan göra detta på lite olika sätt, antingen beställa och aktivera ett NET+-kort eller registrera och bekräfta bankkontot. Om inget av detta fungerar för dig kan du skicka in en kopia på din id-handling över mail.

Avgifter

Att skaffa en e-plånbok hos NETELLER är gratis, men när du vill göra överföringar och uttag tillkommer ofta olika avgifter. Samma sak om du vill föra över pengar till någon med annan valuta. Då får du betala en växlingsavgift.
Vissa överföringstyper är dock gratis, exempelvis om du vill sätta in pengar på ditt e-plånbokskonto från ett Maestrokort. Men vill du sätta in pengar från ditt VISA-kort får du betala en avgift på 1,75%.

Insättnings- och uttagsgränser

Hos NETELLER finns vissa insättnings och uttagsbegränsningar. Innan du bekräftat ditt konto är dessa gränser lägre än när du bekräftat kontot.

VIP

Genom att göra överföringar och insättningar på kontot samlar du VIP-poäng. När du samlat ihop en viss summa kan du kvalificera dig till olika fördelar som högre insättningsgränser och lägre avgifter.

Kampanjer

Hos NETELLER kan du som kund även ta del av olika kampanjer som är förmånliga för dig. Exempelvis att samla extrapoäng så att du snabbare kan klättra på VIP-stegen.